Workshop for børn

Hvorfor er kunst vigtigt for børn?

At opleve børns glæde ved kreativitet er virkelig livsbekræftende. I mødet med kunsten får barnet et nyt redskab til at udtrykke sig på. Et stille barn kan få ”sagt” meget via kunst. Og det urolige barn kan finde ro i kunsten, der jo er meget meditativ. Med andre ord, børn kan bruge kunst og kreativitet på forskellige måder. Der er ikke noget som er rigtigt eller forkert. Her er ikke et facit. Det handler om at have det sjovt og at udtrykke sig. 

Hvordan formidler man kunst til børn?

Den måde jeg formidler kunst til børn på, er ved at gøre det overskueligt, nemt og vedrørende. Kunst skal være relevant og spændende for dem. Noget de kender og kan relatere sig til. For mig giver det ikke mening at tage udgangspunkt i Van Gogh, hvis de synes Peter Pedal eller Orla Frøsnapper er meget sjovere. Jeg synes at, kunst for børn skal være på deres præmisser og efter deres interesser. Det er også vigtig at gøre det overskueligt ved, f.eks. at give dem et mindre lærred og et afgrænset tidsforløb. Og have et klart tema som f.eks. en kendt historie der fanger børnene, så de nemt kan danne sig indre billeder.

kunstworkshop for børn

Jeg har mange års erfaring som både professionel billedkunstner og social pædagog og har afholdt adskillige workshops med børn i alle aldre. Jeg synes det er sjovt, inspirerende og livsbekræftende at male sammen med børn. De er så umiddelbare og frie i deres kunstneriske udtryk. Noget som jeg synes er vigtigt at de bibeholder, fremfor at få at vide hvad der er rigtigt og forkert. Jeg lægger stor vægt på at børnene får plads til at fordybe sig, og at de finder glæde ved male processen. Børn skal have tid til at male i deres eget tempo og plads til at udfolde sig efter egne ideer.

Sådan underviser jeg

Min undervisning vil omhandle farvesammensætning og spontanitet i maleriet. Et næsehorn kan godt være blåt og en himmel kan være lilla. Mulighederne er mange. Vi maler på et stort fælles maleri eller på små lærreder, som vi til slut kan sætte sammen til et stort maleri. Vi lytter til en historie og finder derved inspiration og sjove ideer.
Jeg afholder workshops i hele landet.

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du gerne vil høre om mere om mulighederne for afholdelse af en kunstworkshop for børn.

Kontakt mig