Spring til indhold

Hun så døden i øjnene – nu maler hun livet

  • af

Efter mange år med vild overmedicinering, tog jeg en hurtig beslutning og smed alt medicin væk.
Det medførte en voldsom reaktion og en nærdødsoplevelse.
En oplevelse der fuldstændig ændrede mit liv.
Da jeg mange år senere, da jeg kom ind på Århus kunstakademi, var trangen til at male nærdødsoplevelsen i regnbuens farver, meget stærk. Men jeg kunne ikke få den til at ligne. Det gik mig meget på. Min lærer sagde at jeg skulle lade det ligge og male noget andet. Det andet kom da jeg fik opgaven ” Mal hvad du kan se”. Jeg kunne se hustage med skorstene. Det blev starten på mine husbilleder.
Husbilleder med blå himmel. Min lærer spurgte ofte om jeg var sikker på at himlen skulle være blå. Det irriterede mig efterhånden så meget at jeg en dag i arrigskab savede næsten hele himlen væk og malede resten af den gul. ”Der var den jo” sagde min lærer. ”Det er ikke en gul himmel, men gul farve på en plade du maler”
Det gav mig friheden til at vælge alle regnbuens farver.

 

Skærmbillede 2016-06-08 17.53.39

På websitet bruges en cookies, som er en lille tekstfil, der lagres på din computer eller tilsvarende for at kunne genkende den. Der er ingen personlige oplysninger gemt i disse, og de kan ikke indeholde virus. Læs GDPR og cookie politik