Hvem er jeg

Mit navn er Anette Andersen. Jeg er født i 1956 i Holstebro. Jeg er uddannet Teknisk Assistent (byggelinien) i Horsens og Socialpædagog i Ikast. Derudover har jeg gået 2 år på Århus Kunstakademi og de sidste 20 år har jeg arbejdet fuldtid som selvstændig billedkunstner….og jeg ELSKER mit job!

Hej hej det er mig der er Anette 🙂

 

Sådan startede det 

En voldsom oplevelse som 22 årig, gjorde at længslen efter at male blev helt fysisk. Jeg skulle bare male. En dag prøvede jeg at male efter et postkort. Og opdagede at jeg kunne male det helt korrekt. Det gav mig stor lyst til at fortsætte. Jeg stoppede med at arbejde som pædagog og i 1995 startede jeg på Århus Kunstakademi. Efter to år var der en lærer der opfordrede mig til at tage hjem og male selv. Siden har jeg malet hver dag. Det er blevet mit liv. I de første år var jeg sky og gemte mig i værkstedet. Men en udsolgt udstilling og en kraftig opfordring fra en galleriejer gjorde at jeg begyndte at blive mere udadvendt og vise mine billeder frem for omverdenen.

De skæve huse

Som barn elskede jeg at tegne, især tegninger og plantegninger af huse. Så jeg både kunne se det udefra og indeni. Jeg ville være arkitekt. Eller noget med huse. Det startede med helt naturalistiske huse, snor lige og målt op på millimeter. Men en dag kaldte min datter på mig. ”Mor kommer du lige ind”. Det sidste maling på paletten blev hurtigt brugt på vind og skæve huse. Næste dag ville jeg male dem pænt lige. Men det skete aldrig. Jeg nød at slippe målebåndet. Bare give slip og se hvad der kommer ud af penslerne. Det er sjovt.

Alle farverne 

I mange år brugte jeg farvecirklen meget. Og læste mange bøger om farvelære. Jeg har lært at to farver enten kan give hinanden liv eller de vil begge dø. Komplementærfarver, kolde og varme farver, klare og grumsede farver. Hvis der er balance lever billedet og der opstår dynamik. Det er oftest de skæve klange der giver spænding f. eks en lille rød blomst i en stor grøn mark.

 

 

CV

Udstillinger

2022
Tinggalleriet Ebeltoft

2021
Havnegalleriet, Dragør
Alletiderskunst, Århus
Galleri Artcompaz, Frederiksberg
Galleri Amare, Stavanger, Norge
Malericentralen, Snejbjerg

2020
Galleri Artcompaz, Frederiksberg                             Galleri Amare, Stavanger, Norge                          Malericentralen, Snejbjerg
Kunst på Øland
Havnegalleriet, Dragør
AlletidersKunst, Århus
Galleri Brænderigården, Horsens

2019
Galleri Artcompaz, Frederiksberg
Galleri Amare, Stavanger, Norge
Galleri Brænderigården, Horsens
Påskeuds. Midtfyns Kunstforening
Havnegalleriet, Dragør
AlletidersKunst, Århus

2018
Ridehuset, Århus
Pakhuset, Viborg
Artcompaz, Frederiksberg
Galleri Amare, Stavanger
Havnegalleriet, Dragør
Pakhuset, Viborg
Galleri Artcoener, Randers
Galleri Clifford, Daugård
Galleri Lyrum, Aarhus

2017
Alletiderskunst, Aarhus
Pop-up Galleri, Skanderborg
Galleri Amare, Stavanger
Artcompaz, Frederiksberg
Galleri Artcorner, Randers
Strandgalleriet, Vejers
Galleri Clifford, Daugård
Galleri Lolland, Maribo
Art 56 Kunstnerbolig, Hvide Sande

2016
Hjerm Kunstgalleri, Struer
Galleri Amare, Stavanger
Galleri Artcorner, Randers
Artcompaz, Frederiksberg
Gallericlifford, Daugård
Kulturhuset, Skanderborg
DeeloopArt Konstmässor, Luftkastellet, Malmø
Galleri Lyrum, Aarhus

2015
Mississippi, Hvidbjerg
Galleri Amare, Stavanger
Galleri Artcorner, Randers
Artcompaz, Frederiksberg
Gallericlifford, Daugård
Galleri Tornby, Bindslev
DeeloopArt Konstmässor, Luftkastellet, Malmø
Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter Struer

 

2014
Galleri Art Corner; Randers
Galleri Clifford, Daugård
Galleri Tornby, Bindslev
Galleri Amare, Stavanger
Galleri Artcompaz, Frederiksberg

2013
Galleri Clifford
Galleri Tornby
Galleri Amare
Galleri Artcompaz
Galleri DanskSvenskaKompanie
Galleri Andersenart
Galleri Fjeldgaard

2012
Galleri Amare
Art Herning
Galleri Clifford
Fussingø Slot
Galleri Tornby

2011
Art Århus
Galleri Clifford
Madsens Galleri, Fanø
Art Herning
Galleri Humlum Gl. Skole
Galleri Sct. Gertrud
Galleri DanskSvenskaKompanie
Hillerød Kunstdage
Galleri Fjeldgaard
Galleri Andersenart
Galleri Artcompaz

2010
Art Copenhagen
Galleri AndersenArt
Galleri Clifford
Art Herning
Galleri Sct. Gertrud
Hillerød Kunstdage
Galleri Artcompaz

2009
Hillerød Kunstdage
Art Copenhagen
Galleri Clifford
Galleri AndersenArt
Galleri ArtCompaz
Galleri 7
Galleri Fjeldgaard

2008
Galleri Clifford
Galleri Humlum

2007
Galleri Deco
Galleri ArtCompaz

2006
Galleri Clifford
Galleri Deco
Galleri ArtCompaz

2005
Galleri Humlum
Galleri Fjeldgaard
Galleri Viby

2004
Galleri Cilfford
Galleri ArtCompaz

 

Censurerede udstillinger

2004
Gimsinghoved, Struer

Workshop

2017
18 -19 februar
25 -26 marts

Presse og events

2016
Skånska Dagbladet, Malmø
Lokal Avisen Skanderborg
Viborg Stifts Folkeblad
Skanderborg Kulturhus

Bøger og illustrationer

2007
Tillæg til Højskolesangbogen
Julemateriale, Global Connection

2004
Katalog, Jensens Bureau

2002
Katalog, Guldborg & Sand

2001
Viborg Amt
Undervisningsmateriale

Film

2014
Kunst for Tiden

2012
Kunst for tiden

2011
Mediehøjskolen, Viborg

2009
Mediehøjskolen, Viborg

Medlemsskaber

Medlem af kunstnergruppen Babuska
Medlem af DBF

Baggrund

1995-1997
Århus Kunstakademi

Kunstforeninger

Boston Consulting Group
DuPont
ISS
Cabi
Coca-Cola A/S
Danske Bank
Adidas
Pandora Jewelry
Rockwool A/S
Coop
Arla
Mærsk
Simens
Ecco
Danfoss
Caverion
Mckinsey
Rambøll Management
Topdanmark
Told og Skat
Økonomiministeriet
Københavns Byret
Nilfisk
PWC
Danish Crown
GNResound
Orbicon
Alm. Brand
Velux
FTF
Difko A/S
Expedit
BDO
Falck
PFA Pension
Agro Food Park
Niras
Fibervision
Dansommer
Bascon A/S
Byggeskadefonden
Aarhus Arkitekterne
Hedeselskabet
Fåborg Kommune
Kolding Kommune
Linco Food Systems A/S
Naturgas
Prosellers
ASE
K72
Westergaard
Djurslands Bank
Tetra Pak Hoyer A/S
Aarhus Amt
Bispebjerg Hospital
Lindpro A/S
Widex
Global Connection
Regionshospitalet Silkeborg
Viborg Amt
Viborg Semenarium
Nørregaard og Mierietz Advokater

Video portræt