Spring til indhold

Hej Hej!

Mit navn er Anette Andersen. Jeg er født i 1956 i Holstebro. 1995-1997 gik jeg på Århus Kunstakademi og har siden 1997 arbejdet fuldtid som selvstændig billedkunstner….

og jeg ELSKER mit job!

I dag udstiller jeg fast på gallerier i Danmark og Norge.

Hej Hej!

Mit navn er Anette Andersen. Jeg er født i 1956 i Holstebro. 1995-1997 gik jeg på Århus Kunstakademi og har siden 1997 arbejdet fuldtid som selvstændig billedkunstner….

og jeg ELSKER mit job!

I dag udstiller jeg fast på gallerier i Danmark og Norge.

Anette udstiller i Viborg

Sådan startede det

En voldsom oplevelse som 22 årig, gjorde at længslen efter at male blev helt fysisk. Jeg skulle bare male. En dag prøvede jeg at male efter et postkort. Og opdagede at jeg kunne male det helt korrekt. Det gav mig stor lyst til at fortsætte. Jeg stoppede med at arbejde som pædagog og i 1995 startede jeg på Århus Kunstakademi. Efter to år var der en lærer der opfordrede mig til at tage hjem og male selv. Siden har jeg malet hver dag. Det er blevet mit liv. I de første år var jeg sky og gemte mig i værkstedet. Men en udsolgt udstilling og en kraftig opfordring fra en galleriejer gjorde at jeg begyndte at blive mere udadvendt og vise mine billeder frem for omverdenen.

Sådan startede det

En voldsom oplevelse som 22 årig, gjorde at længslen efter at male blev helt fysisk. Jeg skulle bare male. En dag prøvede jeg at male efter et postkort. Og opdagede at jeg kunne male det helt korrekt. Det gav mig stor lyst til at fortsætte. Jeg stoppede med at arbejde som pædagog og i 1995 startede jeg på Århus Kunstakademi. Efter to år var der en lærer der opfordrede mig til at tage hjem og male selv. Siden har jeg malet hver dag. Det er blevet mit liv. I de første år var jeg sky og gemte mig i værkstedet. Men en udsolgt udstilling og en kraftig opfordring fra en galleriejer gjorde at jeg begyndte at blive mere udadvendt og vise mine billeder frem for omverdenen.

De skæve huse

Som barn elskede jeg at tegne, især tegninger og plantegninger af huse. Så jeg både kunne se det udefra og indeni. Jeg ville være arkitekt. Eller noget med huse. Det startede med helt naturalistiske huse, snor lige og målt op på millimeter. Men en dag kaldte min datter på mig. ”Mor kommer du lige ind”. Det sidste maling på paletten blev hurtigt brugt på vind og skæve huse. Næste dag ville jeg male dem pænt lige. Men det skete aldrig. Jeg nød at slippe målebåndet. Bare give slip og se hvad der kommer ud af penslerne. Det er sjovt.

De skæve huse

Som barn elskede jeg at tegne, især tegninger og plantegninger af huse. Så jeg både kunne se det udefra og indeni. Jeg ville være arkitekt. Eller noget med huse. Det startede med helt naturalistiske huse, snor lige og målt op på millimeter. Men en dag kaldte min datter på mig. ”Mor kommer du lige ind”. Det sidste maling på paletten blev hurtigt brugt på vind og skæve huse. Næste dag ville jeg male dem pænt lige. Men det skete aldrig. Jeg nød at slippe målebåndet. Bare give slip og se hvad der kommer ud af penslerne. Det er sjovt.

KL159 20x20 800kr.

Alle farverne 

I mange år brugte jeg farvecirklen meget. Og læste mange bøger om farvelære. Jeg har lært at to farver enten kan give hinanden liv eller de vil begge dø. Komplementærfarver, kolde og varme farver, klare og grumsede farver. Hvis der er balance lever billedet og der opstår dynamik. Det er oftest de skæve klange der giver spænding f. eks en lille rød blomst i en stor grøn mark.

Alle farverne 

I mange år brugte jeg farvecirklen meget. Og læste mange bøger om farvelære. Jeg har lært at to farver enten kan give hinanden liv eller de vil begge dø. Komplementærfarver, kolde og varme farver, klare og grumsede farver. Hvis der er balance lever billedet og der opstår dynamik. Det er oftest de skæve klange der giver spænding f. eks en lille rød blomst i en stor grøn mark.

Kunstner CV - Anette Andersen

2025 Galleri Malericentralen, Snejbjerg, Galleri Amare, Stavanger Galleri Artdelivery, Bankdata, Fredericia Expidit, Hadsten Velas, Vissenbjerg 2024 Galleri Amare, Stavanger, Norge Galleri Malericentralen, Snejbjerg Galleri Artdelivery Herning sosu skole, Herning Hass-Meincke, Skovlunde Viborg kunstmesse, Viborg SDC, Ballerup Middelfart kommune, Middelfart Sydbank, Åbenrå Kverneland Group, Kerteminde CSP, Ålborg 2023 Galleri Amare, Stavanger, Norge Malericentralen, Snejbjerg ArtDelivery Cowi, Odense Arla Food, Viby J. Salling Group, Brabrand SPX Flow, Silkeborg Amu Nordjylland Galleri Eggertart, Tunø AlletidersKunst, Århus Dalum Landbrugsskole, Odense 2022 Alletiderskunst, Århus Artdelivery, Århus Galleri Amare, Stavanger, Norge Malericentralen, Snejbjerg 2021 Havnegalleriet, Dragør Alletiderskunst, Århus Galleri Artcompaz, Frederiksberg Galleri Amare, Stavanger, Norge Malericentralen, Snejbjerg 2020 Galleri Artcompaz, Frederiksberg Galleri Amare, Stavanger, Norge Malericentralen, Snejbjerg Kunst på Øland Havnegalleriet, Dragør AlletidersKunst, Århus Galleri Brænderigården, Horsens 2019 Galleri Artcompaz, Frederiksberg Galleri Amare, Stavanger, Norge Galleri Brænderigården, Horsens Påskeuds. Midtfyns Kunstforening Havnegalleriet, Dragør AlletidersKunst, Århus 2018 Ridehuset, Århus Pakhuset, Viborg Artcompaz, Frederiksberg Galleri Amare, Stavanger Havnegalleriet, Dragør Galleri Artcoener, Randers Galleri Clifford, Daugård Galleri Lyrum, Aarhus 2017 Alletiderskunst, Aarhus Pop-up Galleri, Skanderborg Galleri Amare, Stavanger Artcompaz, Frederiksberg Galleri Artcorner, Randers Strandgalleriet, Vejers Galleri Clifford, Daugård Galleri Lolland, Maribo Art 56 Kunstnerbolig, Hvide Sande 2016 Hjerm Kunstgalleri, Struer Galleri Amare, Stavanger Galleri Artcorner, Randers Artcompaz, Frederiksberg Gallericlifford, Daugård Kulturhuset, Skanderborg DeeloopArt Konstmässor, Luftkastellet, Malmø Galleri Lyrum, Aarhus 2015 Mississippi, Hvidbjerg Galleri Amare, Stavanger Galleri Artcorner, Randers Artcompaz, Frederiksberg Gallericlifford, Daugård Galleri Tornby, Bindslev DeeloopArt Konstmässor, Luftkastellet, Malmø Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter Struer 2014 Galleri Art Corner; Randers Galleri Clifford, Daugård Galleri Tornby, Bindslev Galleri Amare, Stavanger Galleri Artcompaz, Frederiksberg 2013 Galleri Clifford Galleri Tornby Galleri Amare Galleri Artcompaz Galleri DanskSvenskaKompanie Galleri Andersenart Galleri Fjeldgaard 2012 Galleri Amare Art Herning Galleri Clifford Fussingø Slot Galleri Tornby 2011 Art Århus Galleri Clifford Madsens Galleri, Fanø Art Herning Galleri Humlum Gl. Skole Galleri Sct. Gertrud Galleri DanskSvenskaKompanie Hillerød Kunstdage Galleri Fjeldgaard Galleri Andersenart Galleri Artcompaz 2010 Art Copenhagen Galleri AndersenArt Galleri Clifford Art Herning Galleri Sct. Gertrud Hillerød Kunstdage Galleri Artcompaz 2009 Hillerød Kunstdage Art Copenhagen Galleri Clifford Galleri AndersenArt Galleri ArtCompaz Galleri 7 Galleri Fjeldgaard 2008 Galleri Clifford Galleri Humlum 2007 Galleri Deco Galleri ArtCompaz 2006 Galleri Clifford Galleri Deco Galleri ArtCompaz 2005 Galleri Humlum Galleri Fjeldgaard Galleri Viby 2004 Galleri Cilfford Galleri ArtCompaz
2004 Gimsinghoved, Struer

2017
18 -19 februar
25 -26 marts

Skånska Dagbladet, Malmø
Lokal Avisen Skanderborg
Viborg Stifts Folkeblad
Skanderborg Kulturhus 

2007
Tillæg til Højskolesangbogen
Julemateriale, Global Connection

2004
Katalog, Jensens Bureau

2002
Katalog, Guldborg & Sand

2001
Viborg Amt
Undervisningsmateriale 

2014
Kunst for Tiden

2012
Kunst for tiden

2011
Mediehøjskolen, Viborg

2009
Mediehøjskolen, Viborg

Medlem af kunstnergruppen Babuska
Medlem af DBF 

1995-1997 Århus Kunstakademi

Boston Consulting Group
DuPont
ISS
Cabi
Coca-Cola A/S
Danske Bank
Adidas
Pandora Jewelry
Rockwool A/S
Coop
Arla
Mærsk
Simens
Ecco
Danfoss
Caverion
Mckinsey
Rambøll Management
Topdanmark
Told og Skat
Økonomiministeriet
Københavns Byret
Nilfisk
PWC
Danish Crown
GNResound
Orbicon
Alm. Brand
Velux
FTF
Difko A/S
Expedit
BDO
Falck
PFA Pension
Agro Food Park
Niras
Fibervision
Dansommer
Bascon A/S
Byggeskadefonden
Aarhus Arkitekterne
Hedeselskabet
Fåborg Kommune
Kolding Kommune
Linco Food Systems A/S
Naturgas
Prosellers
ASE
K72
Westergaard
Djurslands Bank
Tetra Pak Hoyer A/S
Aarhus Amt
Bispebjerg Hospital
Lindpro A/S
Widex
Global Connection
Regionshospitalet Silkeborg
Viborg Amt
Viborg Semenarium
Nørregaard og Mierietz Advokater 

På websitet bruges en cookies, som er en lille tekstfil, der lagres på din computer eller tilsvarende for at kunne genkende den. Der er ingen personlige oplysninger gemt i disse, og de kan ikke indeholde virus. Læs GDPR og cookie politik